Receptek

Őszre hangolt csirkemell

Ruprecht László receptje

2024. október 5.

4 db szárnytöves csirkemell

2 ek csilis méz

4 ek szezámolaj

150 g koktélparadicsom

180 g szőlő

20 db bazsalikomlevél

20 g friss gyömbér

100 ml szőlőmagolaj

8 g csilipaprika

8 szál koriander

1 ek édesmustár

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A csirkemelleket sóval és csilis mézzel bedörzsöljük, három-négy órát hűtőben pihentetjük. Fél órával a sütés előtt kivesszük, hogy szobahőmérsékleten legyen.


Serpenyőben szezámolajon a melleket körbepirítjuk, majd 160 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Tálalásig langyos helyen pihentetjük. A paradicsomokat és a szőlőszemeket félbevágjuk, a bazsalikomleveleket friss gyömbérrel, szőlőmagolajjal összeturmixoljuk, a csilipaprika erezetét kivágjuk, a paprikát apróra daraboljuk.


Az egészet hidegen összekeverjük, friss korianderrel, sóval és édes mustárral ízesítjük. Langyos serpenyővel összemelegítjük. A felszeletelt csirkemell köré tálaljuk.

csirkemellfilé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek

Kapcsolódó cikkek