Ruprecht László receptje
2024. október 5.4 db szárnytöves csirkemell
só
2 ek csilis méz
4 ek szezámolaj
150 g koktélparadicsom
180 g szőlő
20 db bazsalikomlevél
20 g friss gyömbér
100 ml szőlőmagolaj
8 g csilipaprika
8 szál koriander
1 ek édesmustár
A csirkemelleket sóval és csilis mézzel bedörzsöljük, három-négy órát hűtőben pihentetjük. Fél órával a sütés előtt kivesszük, hogy szobahőmérsékleten legyen.
Serpenyőben szezámolajon a melleket körbepirítjuk, majd 160 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Tálalásig langyos helyen pihentetjük. A paradicsomokat és a szőlőszemeket félbevágjuk, a bazsalikomleveleket friss gyömbérrel, szőlőmagolajjal összeturmixoljuk, a csilipaprika erezetét kivágjuk, a paprikát apróra daraboljuk.
Az egészet hidegen összekeverjük, friss korianderrel, sóval és édes mustárral ízesítjük. Langyos serpenyővel összemelegítjük. A felszeletelt csirkemell köré tálaljuk.