Receptek

Algyői filézett pontyhalászlé

Algyői Halászcsárda receptje

2021. augusztus 17.
  • 80 dkg pontyfilé
  • 120 dkg pontycsont (fej, farokrész, gerinc)
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 4 dkg őrölt paprika
  • 2 dkg só
  • 1 csipet őrölt bors (elhagyható)

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A vendégek 80 százaléka ezért érkezik az Algyői Halászcsárdába, nagyobb részük ráadásul az ország különböző területeiről, nem Szegedről.


ELKÉSZÍTÉSE:
A csontokból és a vöröshagymából alaplét főzünk. Kb. 1 órán át főzzük, majd spiccszűrőn átpasszírozzuk (nem turmixoljuk, nem daráljuk).
A levet felforraljuk, belekeverjük az őrölt paprikát.
A filét kockára vágjuk és besózzuk, majd belefőzzük a kész lébe (kb. 8-10 perc alatt elkészül).

A halászlé Barta László és a korabeli szakácskönyvek szerint is nagyon egyszerű étel, minden az alapanyagok minőségén múlik.



ponty , vöröshagyma , őrölt paprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra