Receptek

Túrós-kapros pite

Nábelek Zsófia receptje

2022. március 24.

A TÉSZTÁHOZ:

  • 600 g liszt
  • 4 db tojás
  • 250 g cukor
  • 250 g puha vaj
  • 30 g sütőpor

A TÖLTELÉKHEZ:

  • 1 kg túró
  • 200 g porcukor
  • 1 csokor kapor apróra vágva
  • 1 citrom leve
  • 4 tojássárgája
  • 100 g tejföl
  • 1 db felvert tojás a lekenéshez


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

1. A tésztához a tojásokat a puha vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.

A tésztát egy órára hűtőbe tesszük.


A töltelékhez a hozzávalókat villával simára keverjük. A tészta felét kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk és rásimítjuk a tölteléket.

2. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük vele a túrót. Megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, és 160  °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni, ez legalább 1-2 óra.




liszt , tojás , vaj , sütőpor , túró , porcukor , kapor , citrom , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra