Receptek

Tejberizs meggyel és malátával

Barna Ádám, a 42 Restaurant & Bar séfjének receptje

2023. február 26.


A tejberizshez:


0,12 kg szusi rizs

0,25 liter 2,8 százalékos tej

0,25 rizs tej

0,1 liter tejszín

0,15 Cukorban “töppesztett” rumos meggybefőtt

Só, cukor, vanília rúd


A malátakrémhez:


0,10 kg keksz maláta

0,2 l tej

0,2 l tejszín



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A rizst egy csipet sóval kevés vízben kezdjük főzni kezdjük, hozzáadjuk a vaníliát majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, cukrozzuk és készre főzzük, majd kihűtjük. A fölvert tejszínnel lazítjuk. A malátát megfőzzük, turmixoljuk. Tálaláskor a meggyel, malátakrémmel, vajas tésztából sütött tésztaropogóssal és karamelilzált puffasztott rizzsel tálaljuk.

tejberizs , maláta , Barna Ádám , 42 restaurant & Bar

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra