A sáfrányt a fehérborba áztatjuk, hogy kiadja a színét. 1 dl libazsírt 80-100 °C-ra hevítünk. Beleteszünk 6-8 gerezd héjas fokhagymát, és lassú tűzön 20 percig sütjük, majd ebben hagyjuk kihűlni. Félretesszük. A kenyér héját levágjuk, belsejét felszeleteljük.
Egy edényben 2,5 dl libazsírt melegítünk, és a kenyérszeletek mindkét oldalát rövid ideig sütjük. Itatós papíron lecsöpögtetjük, majd ha kihűlt, a fokhagymagerezdekkel bedörzsöljük, és kisebb darabokra tépkedjük.
Közben egy lábosban a maradék libazsírt felhevítjük, a finomra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és együtt pirítjuk. Ráöntjük a fehérbort a sáfránnyal együtt, majd egy picit visszapároljuk.
Hozzáadjuk a tépkedett kenyérdarabokat, és rövid ideig kevergetés mellett pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a húsalaplével, 10 percig főzzük. Leturmixoljuk, és a konfitált fokhagymával tálaljuk.