A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Quinoasaláta bébipolippal és levendulás cseresznyével

Gyurik Gábor receptje

2020. augusztus 1.
  • 50 dkg quinoa
  • 25 dkg cseresznye
  • 15 dkg salátalevél
  • 70 dkg bébipolip
  • 1 dl extra olívaolaj
  • 1/2 dl fehérborecet
  • 2 ek méz
  • 3 szál levendula vagy egy csipetnyi szárított virág
  • 1 csokor hónapos retek
  • só, őrölt bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A quinoát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd kihűtjük.

A cseresznyét kimagozzuk, hozzáadjuk az olajat és a levendulát, majd felforraljuk. Ezután a cseresznyét összeturmixoljuk a mézzel, az ecettel, csipet sóval ízesítjük, leszűrjük, és szintén kihűtjük.

Az így kapott öntet felét a quinoához adjuk, a másik felével pedig a salátaleveleket ízesítjük.

Tálalás előtt hirtelen sütjük a poliphúst, ehhez a serpenyőt felforrósítjuk,

kevés olíván 2-3 perc alatt készre pirítjuk, sózzuk és frissen őrölünk rá borsot.


levendula , cseresznye , quinoa , salátalevél , bébipolip , olívaolaj , méz , fehérborecet , hónapos retek

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra