Receptek

Kókuszkrémes málnafagyi

Takács Hajnalka dietetikus receptje

2020. július 31.
  • 20 dkg málna
  • 50 g kókuszreszelék
  • 50 ml víz
  • édesítőszer

ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Házi gyümölcsfagyit rendkívül egyszerű készíteni. Csak a választott gyümölcsöt kell pürésíteni, és ha kellően érett, édesítésre sincs szükség.

Hagyományos esetben joghurttal, tejszínnel szokás krémesíteni és a gyümölcsvelővel elkeverve lefagyasztani. A laktózmentes változatot készíthetjük laktózmentes joghurttal (ha csak laktózintoleranciáról van szó, tejfehérje-allergiánál tilos!), növényi tejszínnel vagy kókuszkrémmel.

Kókuszkrémet vásárolhatunk, de házilag is elkészíthetjük: kókuszreszeléket ledarálunk, és vizet adunk hozzá.

ELKÉSZÍTÉSE:

A málnát pürésítjük, ha szükséges, édesítjük. A kókuszreszeléket dió- vagy mákdaralóban ledaráljuk. A masszához hozzáadjuk a vizet, amit a kókuszkrém magába szív.

Összekeverjük a masszáinkat, és mélyhűtőbe téve lefagyasztjuk.




málna , kókuszreszelék , édesítőszer