Gyurik Gábor receptje
2020. augusztus 2.- 1,3 kg galambmell
- 1/2 dl olívaolaj
- 60 dkg rizottórizs
- 2 fej salotta hagyma
- 7 dl alaplé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg parmezán
- 1 kisebb köteg lestyán
- 20 dkg zöld alma
- 30 dkg vajbab
- 10 dkg zöldborsó
- 2 dl fehérbor
- só, őrölt bors
A rizottóhoz finomra vágjuk a salotta hagymát, olíván megfuttatjuk. Hozzáadjuk a rizst, együtt felhevítjük. Ráöntjük a bort, s ha az alkohol elforrt, sózzuk és apránként adagolva az alaplevet folyamatos kevergetés mellett félig puhára főzzük a rizst.
A borsót és a lestyánt leforrázzuk, majd összeturmixoljuk. Ezzel ízesítjük a rizottót, majd a vajat és a parmezánt is hozzákeverjük.
A vajbabot sós vízben leforrázzuk, tálalás előtt habzó fokhagymás vajban átforgatjuk.
galambmell , olívaolaj , rizottórizs , salotta hagyma , alaplé , vaj , parmezán , lestyán , zöld alma , vajbab , zöldborsó , fehérbor