A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kapros-ordás palacsinta

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2019. május 10.

Palacsinta
Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 dl szódavíz
  • 1/2 dl olaj + sütéshez

Töltelék
Hozzávalók:

  • 40 dkg orda vagy túró
  • 2 csokor kapor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 2 ek porcukor (elhagyható)
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tésztából hagyományos módon palacsintát készítünk, ebből a mennyiségből a serpenyő méretétől függően kb. 10-12 palacsinta lesz. Az ordát vagy túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a finomra aprított kaprot, a reszelt citromhéjat és a sót. Készíthetjük édesen is, ebben az esetben a porcukrot is hozzákeverjük. Megtöltjük a palacsintákat, 10 percre a sütőbe tesszük átmelegíteni, langyosan tálaljuk. A tetejére tehetünk reszelt citromhéjat és olajban kisütött, ropogós kaprot.


tej , liszt , tojás , túró , kapor , orda