Nábelek Zsófia receptje
2021. szeptember 24.- 1-1,5 kg stefánia
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 szál szárzeller
- 1 fej fokhagyma
- 1 db 400 g-os paradicsom-konzerv
- 5 dl száraz vörösbor
- 2 ek vaj
- 50 dkg sárgarépa
- 50 dkg burgonya (apróbb szemű)
- 2 db babérlevél
- 3-4 ág friss kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
A stefániát papírtörlővel szárazra töröljük. Egy nagyobb edényben (a legjobb öntöttvasban) felhevítjük az olívaolajat, majd kb. 30-30 másodpercig hirtelen körbe sütjük a húst.
A hagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és folyamatosan kevergetve pirítjuk 1-2 percig. Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zellert, répát és burgonyát, a babérleveleket és a kakukkfüvet, 2-3 percig kevergetve pirítjuk az edényben.
A fokhagymát keresztben vágjuk félbe, így tegyük a zöldségekhez. Öntsük fel a paradicsommal és a vörösborral, alaposan keverjük össze, ízesítsük só és borssal, majd fektessük bele a körbepirított húst.
Tálaljuk durvára vágott petrezselyemmel megszórva, a zöldségekkel, burgonyapürével, de egy szelet kovászos kenyérrel is kiváló.
stefánia , olívaolaj , vöröshagyma , fokhagyma , szárzeller , paradicsomkonzerv , vaj , vörösbor , sárgarépa , babérlevél , burgonya , kakukkfű , petrezselyem