Nábelek Zsófia receptje
2021. május 12.- 120 g teljes kiőrlésű zabpehely
 - 1 ek kukoricakeményítő
 - 150 g eritrit
 - 6 g sütőpor (fél zacskó)
 - 1 tk szódabikarbóna
 - 30 g darált vagy durvára vágott mandula
 - 100 g olaj
 - 1 db tojás
 - 30 g kakaópor
 - 30 g kókuszreszelék
 - 350 g joghurt
 - 10-15 szem szeder
 - 1 marék durvára vágott dió (vagy más olajos mag)
 - 1 kk só
 
A zabpelyhet, az eritritet és a joghurtot egy tálban összekeverjük, és félretesszük 30 percre. Ezalatt a zabpehely hidratálódik, sütés után szaftosabb, puhább lesz a sütemény. 
Összekeverjük a szárazanyagokat: a keményítőt, sütőport, szódabikarbónát, mandulát, kakaóport és kókuszreszeléket. 
Fél óra leteltével a joghurtos alaphoz adjuk a tojást és az olajat, végül a masszához forgatjuk a szárazanyagokat is. Egy 20x30 centis, papírral kibélelt formába simítjuk és eloszlatjuk rajta a szedreket, végül megszórjuk a dióval vagy más maggal. 
170 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, eközben a sütemény megemelkedik, a szederszemek pedig beleolvadnak a masszába. 
Hagyjuk langyosra hűlni, csak ezután szeleteljük.
![]()
zabpehely , kukoricakeményítő , sütőpor , szódabikarbóna , eritrit , mandula , olaj , tojás , kókuszreszelék , kakaópor , joghurt , szeder , dió
                    
                
        



