Katona András receptje
2019. április 23.Zöldborsó velouté mentával és csülökropogóssal
HOZZÁVALÓK:
- 250 g friss vagy fagyasztott borsó
- 1 db banánhagyma (salottával helyettesíthető)
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 ml zöldség alaplé/ csirke alaplé
- 100 g főtt csülök
- 50 g friss menta levél
- só, bors
Kevés olajon a megpirítjuk banánhagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és tovább pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Miközben fő, hozzáadjuk a borsót és körülbelül 30 másodpercig hőkezeljük. Leszűrjük majd a levet és a borsót külön-külön lehűtjük – ez utóbbi jeges vízben sokkolva, hogy megtartsa szép élénkzöld színét!
Mély csészébe öntjük a meleg levest, majd tetejét megszórjuk a kipattintott borsóval, csülökropógóssal és kevés mentával – remekül passzol hozzá a ropogós bagett!
katona andrás , menta , leves , csülök , borsó