Az Algyői Halászcsárda receptje
2021. július 13.- 16 dkg liszt
- db tojás
- 2 dl tej
- kevés szódavíz
- 1 csípet só
PONTYPAPRIKÁS
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg pontyfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 2 dkg füstölt szalonna
- 1 ek mangalicazsír
- 2-3 ek tejszín
- 2-3 ek tejföl
- 2 dl kész halászlé
- 1 ek őrölt paprika
- só, bors
Pörköltalapot készítünk, felöntjük halászlével, majd addig főzzük, míg a hagyma puha nem lesz. Ekkor belefőzzük a pontyfiléket (8-10 perc).
Ha kész, fele tejföllel, fele tejszínnel dúsítjuk, majd szűrőkanállal kivesszük belőle a halkockákat, és villával apróra törjük (darabos legyen, ne pépes).
liszt , tojás , szódavíz , tej , pontyfilé , vöröshagyma , tv-paprika , paradicsom , füstölt szalonna , tejszín , tejföl , őrölt paprika , kész halászlé , mangalicazsír