A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Articsókás linguini szarvasgombával

Katona András receptje

2019. augusztus 17.

Koktélparadicsom-szósz
Hozzávalók:

  • 3 db salottahagyma
  • 1 kg koktélparadicsom
  • 150 ml fehérbor
  • 3 szál kakukkfű
  • fokhagyma
  • só, bors
  • cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tésztaételeknek van egy másik dimenziója: erre nyit most kaput a Magyar Konyha olvasóinak Katona András kreatív séf.



Elkészítése:
10 darab koktélparadicsomot kettévágunk, majd kevés olívaolajon kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítve, tepsin 85 fokon 2-3 óra alatt sütőben kiszárítjuk. Kevés olajon lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a maradék félbevágott paradicsomokat és fűszereket. Felöntjük a fehérborral, majd fedő alatt addig főzzük, amíg kiadja az összes folyadékot, amit elpárologtatunk.

Levesszük a tűzről, turmixban kevés vajjal simára dolgozzuk.

Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Articsókából, ha nincs friss, akkor a konzerv is jó: kevés olajon az körbepirítjuk, vajat adunk hozzá, sóval, borssal fűszerezük. 90 gr linguini tésztát felteszünk főni a legjobb a friss, de ha száraz, kicsit lassabban puhul meg. Mikor közepesen megfőtt, kivesszük és hozzáadunk pár kanálnyi paradicsomszószt és tovább főzzük, míg al dente nem lesz. A végére kevés olívaolajat adunk hozzá és friss fűszerekkel, turbolyával, bazsalikommal ízesítjük.

Tálalás:
Húsvillával felcsavarjuk a tésztát, majd rátesszük a szárított paradicsomokat és az articsókát. A tetejére vékony szeleteket vágunk a szarvasgombából.


katona andrás , szarvasgomba , olasz , linguini , tészta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra