Receptek

Aszalt szilvás diós juhtúróval töltött sertésszűz

Herczeg Gabriella receptje

2020. május 15.
  • 2 db kisebb szűzpecsenye (egyenként 30-35 dkg)
  • 20 dkg juhtúró
  • 2 maréknyi aszalt szilva (7 dkg)
  • 2 maréknyi dió (4 dkg)
  • 2 dkg vaj
  • 1 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A szűzpecsenyéket lehártyázzuk, majd éles késsel centi vastag bevágást ejtünk a húson hosszában. A hosszanti bevágást csigavonalban folytatjuk a hús belseje felé, így egy téglalap alakban kihajtható széles, lapos húst kapunk. Az aszalt szilvát és a diót felaprítjuk, elkeverjük a juhtúróval és a puha vajjal, majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk a húson. A szűzpecsenyét feltekerjük, konyhai kötözőspárgával rögzítjük a tekercset. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, hozzádobjuk a kés pengéjével meglapított fokhagymát, egész rozmaringágat, majd nagy láng felett 2 perc alatt körbesütjük a húsokat. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. Kiolajozott sütőtálba tesszük a szűzpecsenyéket, melléjük dobjuk a fokhagymát és rozmaringot is, majd előmelegített sütőben 160 °C-on 30 percig sütjük.


juhtúró , dió , aszalt szilva , hús , sertés

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra