Macsinka János receptje
2021. február 15.- 4 db közepes ökörszív paradicsom
- 60 dkg vegyes színes paradicsom
- 1/2 dl olívaolaj
- 10 dkg vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- füstölt fűszerpaprika
- só, frissen őrölt bors
- 1 dl zöldségalaplé
- 15 dkg kuszkusz
- 20 dkg sült báránykolbász (vagy merguez kolbász)
- 10 dkg kemény sajt
- 1 db tojás
- 1 csomó snidling
- 2 szál friss bazsalikom
- 1 csomó petrezselyem
- 2 db sült kápia paprika
A négy ökörszív paradicsom belső húsrészét kivájjuk, majd a külső részüket olívaolajon körbepirítjuk. A színes paradicsomokat cikkekre vágjuk, és szintén kiszedjük a belső részüket.
A vöröshagymát olívaolajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a paradicsom belső részeit:
A zöldségalaplét forráspontig hevítjük, kevés olívaolajat adunk hozzá, majd a kuszkuszra öntjük. Lefedve megvárjuk, amíg a szemek felszívják a nedvességet, aztán hozzáadjuk az apró kockákra vágott sült báránykolbászt (néhány karikát meghagyunk a díszítéshez), a reszelt kemény sajt egy részét, a tojást, az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, petrezselymet és egy gerezd apróra vágott fokhagymát. Összekeverjük, majd az olívaolajon elősütött ökörszív paradicsomba töltjük, és a tetejére szórjuk a maradék sajtot.
Közben a cikkekre vágott paradicsomokat olívaolajon kicsit átsütjük, sózzuk, borsozzuk.
Tálalás:
A paradicsomszószt a tányér közepére öntjük, belehelyezzük a töltött paradicsomot, a megsütött paradicsomokat, a kolbászkarikákat, és köréje rakjuk a sült kápia paprikát.
ökörszív paradicsom , vegyes színes paradicsom , olívaolaj , vöröshagyma , fokhagyma , füstölt fűszerpaprika , zöldségalaplé , kuszkusz , sült báránykolbász , snidling , kemény sajt , tojás , bazsalikom , kápia paprika , petrezselyem