Receptek

Báránykolbásszal és kuszkusszal töltött paradicsom

Macsinka János receptje

2021. február 15.
  • 4 db közepes ökörszív paradicsom
  • 60 dkg vegyes színes paradicsom
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • füstölt fűszerpaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 15 dkg kuszkusz
  • 20 dkg sült báránykolbász (vagy merguez kolbász)
  • 10 dkg kemény sajt
  • 1 db tojás
  • 1 csomó snidling
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 1 csomó petrezselyem
  • 2 db sült kápia paprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A négy ökörszív paradicsom belső húsrészét kivájjuk, majd a külső részüket olívaolajon körbepirítjuk. A színes paradicsomokat cikkekre vágjuk, és szintén kiszedjük a belső részüket.
A vöröshagymát olívaolajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a paradicsom belső részeit:

paradicsomszószt készítünk belőle, 3 gerezd fokhagymával, füstölt paprikával, sóval, borssal ízesítjük, majd átszűrve félretesszük.


A zöldségalaplét forráspontig hevítjük, kevés olívaolajat adunk hozzá, majd a kuszkuszra öntjük. Lefedve megvárjuk, amíg a szemek felszívják a nedvességet, aztán hozzáadjuk az apró kockákra vágott sült báránykolbászt (néhány karikát meghagyunk a díszítéshez), a reszelt kemény sajt egy részét, a tojást, az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, petrezselymet és egy gerezd apróra vágott fokhagymát. Összekeverjük, majd az olívaolajon elősütött ökörszív paradicsomba töltjük, és a tetejére szórjuk a maradék sajtot.

200 ºC-os sütőben 10-12 percig sütjük.


Közben a cikkekre vágott paradicsomokat olívaolajon kicsit átsütjük, sózzuk, borsozzuk.

Tálalás:
A paradicsomszószt a tányér közepére öntjük, belehelyezzük a töltött paradicsomot, a megsütött paradicsomokat, a kolbászkarikákat, és köréje rakjuk a sült kápia paprikát.


ökörszív paradicsom , vegyes színes paradicsom , olívaolaj , vöröshagyma , fokhagyma , füstölt fűszerpaprika , zöldségalaplé , kuszkusz , sült báránykolbász , snidling , kemény sajt , tojás , bazsalikom , kápia paprika , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra