Receptek

Ceviche gyömbérrel és kurkumával

Gálicz István receptje

2023. április 1.


400 g friss királyhalfilé


(1,5×1,5 cm-es kockákra vágva) 50 g friss gyömbér megpucolva, lereszelve


25 g friss kurkuma megpucolva, lereszelve


1 dl METRO CHEF friss lime-lé


1 dl friss citromlé



1 db METRO CHEF biouborka kimagozva


1 db kápia paprika kimagozva 1 fej lila hagyma megpucolva 1 kis csokor friss METRO CHEF biokoriander


0,4 dl METRO CHEF extraszűz olívaolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű


A citrusleveket összekeverjük a gyömbérrel, a kurkumával és kevés sóval. 20 percig hagyjuk állni. A felkockázott halfilét forgassuk össze a citrusos keverékkel, majd tegyük hűtőbe 5–20 percre. 5 perc után a halkockák belseje még üveges „nyers” marad, 20 perc alatt teljesen „megfőzik” a savak.


A hűtőből kivéve szűrjük le a levet. Keverjük össze a 1–1,5 cm- es kockákra vágott uborkával, paprikával és olívaolajjal. Tálaláskor szórjunk a tetejére vékony szeletekre vágott lila hagymát és korianderleveleket.

ceviche , gyömbér , kurkuma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra