Gálicz István receptje
2023. április 1.400 g friss királyhalfilé
(1,5×1,5 cm-es kockákra vágva) 50 g friss gyömbér megpucolva, lereszelve
25 g friss kurkuma megpucolva, lereszelve
1 dl METRO CHEF friss lime-lé
1 dl friss citromlé
só
1 db METRO CHEF biouborka kimagozva
1 db kápia paprika kimagozva 1 fej lila hagyma megpucolva 1 kis csokor friss METRO CHEF biokoriander
0,4 dl METRO CHEF extraszűz olívaolaj
A citrusleveket összekeverjük a gyömbérrel, a kurkumával és kevés sóval. 20 percig hagyjuk állni. A felkockázott halfilét forgassuk össze a citrusos keverékkel, majd tegyük hűtőbe 5–20 percre. 5 perc után a halkockák belseje még üveges „nyers” marad, 20 perc alatt teljesen „megfőzik” a savak.
A hűtőből kivéve szűrjük le a levet. Keverjük össze a 1–1,5 cm- es kockákra vágott uborkával, paprikával és olívaolajjal. Tálaláskor szórjunk a tetejére vékony szeletekre vágott lila hagymát és korianderleveleket.