Receptek

Csicsókatorta

Gyepes Gabojsza receptje

2020. július 24.
  • 1/2 kg csicsóka
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 fej salotta
  • arasznyi darab póré
  • 3 db egész tojás
  • 3 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 30 dkg sajt (durvára reszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem (finomra vágva)
  • friss rozmaring só, frissen őrölt bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A salottát, pórét és fokhagymát aprítjuk, olajon átfuttatjuk. A csicsókát hámozzuk, durvára reszeljük, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a dinsztelt hagymákkal, felvert tojással, aprított petrezselyemmel és rozmaringgal, a liszttel és a sajttal.

Szilikon tortaformába simítva, előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük 160 °C-on. Langyosan tálaljuk.


csicsóka , olívaolaj , salotta , póré , tojás , teljes kiőrlésű tönkölyliszt , sajt , fokhagyma , petrezselyem , rozmaring

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra