Rosinante Étterem receptje
2020. szeptember 14.- 6 db réteslap
- 3 dl cukorszirup (15 dkg kristálycukor és 1,5 dl víz felhasználásával)
- 6 dkg kakaópor
- 15 dkg csokoládé (min. 60%-os)
- 30 dkg málna, amelyből 10 dkg-ot átpasszírozunk
- 15 dkg kristálycukor
- 3 szál bazsalikom
- 2 ek balzsamecet
- 5 dl olaj a sütéshez
CSOKOLÁDÉTÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
Cukorszirupot készítünk, belekeverjük a kakaóport. Mikor besűrűsödött, hozzátesszük a csokoládét, és a széles csíkokra vágott réteslapokba töltjük, majd háromszögre hajtogatjuk. Kevés forró olajban kisütjük.
BAZSALIKOMOS, BALZSAMECETES
MÁLNARAGU ELKÉSZÍTÉSE:
A málnát kevés cukorral, kevés vízzel összeforraljuk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk. Ízesítjük balzsamecettel, friss, vágott bazsalikommal, majd még melegen gurulós málnát keverünk bele. Tálaláskor a rétes és a málnaragu mellé vaníliamártást vagy vaníliafagylaltot adunk.
csokoládé , málna , réteslap , kakaópor , bazsalikom , balzsamecet , olaj