A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csokoládés rétes bazsalikomos málnaraguval

Rosinante Étterem receptje

2020. szeptember 14.
  • 6 db réteslap
  • 3 dl cukorszirup (15 dkg kristálycukor és 1,5 dl víz felhasználásával)
  • 6 dkg kakaópor
  • 15 dkg csokoládé (min. 60%-os)
  • 30 dkg málna, amelyből 10 dkg-ot átpasszírozunk
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 szál bazsalikom
  • 2 ek balzsamecet
  • 5 dl olaj a sütéshez


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

CSOKOLÁDÉTÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
Cukorszirupot készítünk, belekeverjük a kakaóport. Mikor besűrűsödött, hozzátesszük a csokoládét, és a széles csíkokra vágott réteslapokba töltjük, majd háromszögre hajtogatjuk. Kevés forró olajban kisütjük.

BAZSALIKOMOS, BALZSAMECETES
MÁLNARAGU ELKÉSZÍTÉSE:

A málnát kevés cukorral, kevés vízzel összeforraljuk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk. Ízesítjük balzsamecettel, friss, vágott bazsalikommal, majd még melegen gurulós málnát keverünk bele. Tálaláskor a rétes és a málnaragu mellé vaníliamártást vagy vaníliafagylaltot adunk.


csokoládé , málna , réteslap , kakaópor , bazsalikom , balzsamecet , olaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra