Segal Viktor receptje
2019. január 4.HOZZÁVALÓK:
- 6 dl húsalaplé
- 2 fej salotta hagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 3 szál kakukkfű
- 10 dkg hideg vaj, apró kockákra vágva
HOZZÁVALÓK:
- 12 db kisebb méretű újburgonya
- 2 ek semleges ízű olaj
- só, bors
HOZZÁVALÓK:
- 4 db érlelt rostélyosszelet (csont nélkül kb. 20 dkg-os szeletek)
- 2-3 ek semleges ízű olaj
- frissen őrölt fekete bors
- só (legjobb, ha tengeri sót használunk)
A burgonyákat héjában, egészben megfőzzük. Héjastól karikákra szeleteljük. Forró serpenyőben, olajon mindkét oldalán pirosra sütjük, megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A tányérokra kanalazzuk a sült burgonyát, és erre helyezzük a hússzeleteket.
marha , húsalaplé , salotta , fokhagyma , kakukkfű , vaj , újburgonya , rostélyosszelet