A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csontos marharostélyos sült újburgonyával

Segal Viktor receptje

2019. január 4.
A MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
  • 6 dl húsalaplé
  • 2 fej salotta hagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 3 szál kakukkfű
  • 10 dkg hideg vaj, apró kockákra vágva
SÜLT ÚJBURGONYA
HOZZÁVALÓK:
  • 12 db kisebb méretű újburgonya
  • 2 ek semleges ízű olaj
  • só, bors
A ROSTÉLYOS
HOZZÁVALÓK:
  • 4 db érlelt rostélyosszelet (csont nélkül kb. 20 dkg-os szeletek)
  • 2-3 ek semleges ízű olaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • só (legjobb, ha tengeri sót használunk)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A mártás elkészítése:
Az alaplevet az összes hozzávalóval felforraljuk, majd a lángot közepesre vesszük, és a folyadékot kb. 20 perc alatt harmadára, összesen 2 dl-re beforraljuk. Kis lángon habverővel apránként adjuk hozzá a vajkockákat, majd simára keverjük benne, ekkor már ne forraljuk.

Sült újburgonya elkészítése:
A burgonyákat héjában, egészben megfőzzük. Héjastól karikákra szeleteljük. Forró serpenyőben, olajon mindkét oldalán pirosra sütjük, megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A rostélyos elkészítése:
Szárazon felhevítünk egy serpenyőt. Amikor már forró, beleöntjük az olajat, majd azonnal rátesszük a hússzeleteket (egyszerre mindig annyit, amennyi kényelmesen elfér). Mindkét oldalán 4-4 percig sütjük a húst. Ha szükséges – vastag szelet vagy csontos hús sütése esetén –, süssük további 8-10 percet 200 °C-os előmelegített sütőben.

Tálalás:
A tányérokra kanalazzuk a sült burgonyát, és erre helyezzük a hússzeleteket.


marha , húsalaplé , salotta , fokhagyma , kakukkfű , vaj , újburgonya , rostélyosszelet