Segal Viktor receptje
2020. július 1.- 15 dkg egres
- 20 dkg málna
- 2 tk keményítő
- 1 ek vaj
- 2-3 ek méz vagy cukor
A NYÁRI forróságban jólesik egy hideg gyümölcsleves, mint Segal Viktor egres és málnalevese, ami gyorsan, könnyen elkészíthető. A séf a sűrítéshez keményítőt használt; a legismertebb keményítők burgonyából, kukoricából és nyílgyökérből készülnek. Ezeket mindig hideg vízben kell feloldani és az ételhez adni. 2 dl folyadékhoz 1 evőkanál keményítő kell. Miután csomómentesre kevertük, két percig forraljuk, amíg besűrűsödik. Előnye, hogy színtelen, és jellegtelen az íze is.
A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük. A megmosott egrest egy evőkanál vajon megfuttatjuk, amikor kezd szétesni, beletesszük a málnát és felöntjük vízzel. Felforraljuk, és óvatosan beleöntjük a keményítőt. Turmixoljuk, és hidegen, málnaszemekkel tálaljuk. Mézzel vagy cukorral édesíthetjük.