Receptek

Egreses málnaleves

Segal Viktor receptje

2020. július 1.
  • 15 dkg egres
  • 20 dkg málna
  • 2 tk keményítő
  • 1 ek vaj
  • 2-3 ek méz vagy cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A NYÁRI forróságban jólesik egy hideg gyümölcsleves, mint Segal Viktor egres és málnalevese, ami gyorsan, könnyen elkészíthető. A séf a sűrítéshez keményítőt használt; a legismertebb keményítők burgonyából, kukoricából és nyílgyökérből készülnek. Ezeket mindig hideg vízben kell feloldani és az ételhez adni. 2 dl folyadékhoz 1 evőkanál keményítő kell. Miután csomómentesre kevertük, két percig forraljuk, amíg besűrűsödik. Előnye, hogy színtelen, és jellegtelen az íze is.



A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük. A megmosott egrest egy evőkanál vajon megfuttatjuk, amikor kezd szétesni, beletesszük a málnát és felöntjük vízzel. Felforraljuk, és óvatosan beleöntjük a keményítőt. Turmixoljuk, és hidegen, málnaszemekkel tálaljuk. Mézzel vagy cukorral édesíthetjük.




egres , málna , keményítő , vaj , méz