Wang Mester receptje
2019. november 28.- 10 g zúzott erős paprika
- 4 cl napraforgóolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 g bors
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 db tojás
- 4 db rák
- 60 g sárgarépa
- 10 g fafüle gomba
- 60 g tofu
- 30 g szójababcsíra
- 30 g füstölt vagy főtt kacsamell
- 0,3 dl víz
- 5 g ecet
- 4 db kagyló
A fokhagymát, a sárgarépát, a gombát, a tofut, a húsokat egészen kis (3×3×3 milliméteres) darabokra aprítjuk. A tojást enyhén felverjük, majd feloldunk 2 evőkanál keményítőt (a kínai konyhában évezredek óta mindennapos hozzávaló a kukorica- vagy burgonyakeményítő) legalább háromszor annyi vízben.
Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük a napraforgóolajat, majd a forró olajba beleöntjük a paprikát és a fokhagymát. Enyhén átsütjük (gyorsan, mivel a fokhagyma könnyen eléghet), majd a keveréket kiöntjük a tányérba.
Elmossuk a wokot, vagy előveszünk egy másikat, és vizet forralunk benne. A forró, de még nem zubogó vízbe beleöntjük a felaprított összetevőket, néhány percig kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk.
Lassan hozzáadagoljuk a vízben feloldott keményítőt. Belekeverjük a felvert tojást, méghozzá gyorsan, körkörösen, hogy a tojás szép, hosszúkás legyen, ne pedig darabos. A levest hozzáadjuk a paprikafokhagyma-olaj trióhoz. A végén kerül bele az ecet, ízlés szerint.
MEGJEGYZÉS:
A hús lehet tetszőleges állat, nemcsak kacsa. A szárított fafüle gombát vízbe kell áztatni 15 percig, mielőtt bármilyen akcióba lendülnénk vele.