A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Erős-savanyú leves

Wang Mester receptje

2019. november 28.
  • 10 g zúzott erős paprika
  • 4 cl napraforgóolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 g bors
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 db tojás
  • 4 db rák
  • 60 g sárgarépa
  • 10 g fafüle gomba
  • 60 g tofu
  • 30 g szójababcsíra
  • 30 g füstölt vagy főtt kacsamell
  • 0,3 dl víz
  • 5 g ecet
  • 4 db kagyló
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A fokhagymát, a sárgarépát, a gombát, a tofut, a húsokat egészen kis (3×3×3 milliméteres) darabokra aprítjuk. A tojást enyhén felverjük, majd feloldunk 2 evőkanál keményítőt (a kínai konyhában évezredek óta mindennapos hozzávaló a kukorica- vagy burgonyakeményítő) legalább háromszor annyi vízben.

Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük a napraforgóolajat, majd a forró olajba beleöntjük a paprikát és a fokhagymát. Enyhén átsütjük (gyorsan, mivel a fokhagyma könnyen eléghet), majd a keveréket kiöntjük a tányérba.

Elmossuk a wokot, vagy előveszünk egy másikat, és vizet forralunk benne. A forró, de még nem zubogó vízbe beleöntjük a felaprított összetevőket, néhány percig kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk.

Lassan hozzáadagoljuk a vízben feloldott keményítőt. Belekeverjük a felvert tojást, méghozzá gyorsan, körkörösen, hogy a tojás szép, hosszúkás legyen, ne pedig darabos. A levest hozzáadjuk a paprikafokhagyma-olaj trióhoz. A végén kerül bele az ecet, ízlés szerint.

MEGJEGYZÉS:
A hús lehet tetszőleges állat, nemcsak kacsa. A szárított fafüle gombát vízbe kell áztatni 15 percig, mielőtt bármilyen akcióba lendülnénk vele.



leves

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra