Receptek

Hideg sárgadinnyeleves mentával

Nábelek Zsófia receptje

2020. július 15.
  • 1 db kisebb sárgadinnye (kb. 600 g)
  • 0,5-1 dl bodzaszörp
  • 1 db citrom leve
  • 1/2 csokor menta
  • barack vagy sárgadinnye a tálaláshoz


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A dinnyét meghámozzuk, a magját kikaparjuk, cikkekre vágjuk.

A levest készíthetjük gyümölcscentrifugával és turmixgéppel is.

Gyümölcscentrifugával tisztább, selymesebb levet kapunk, de adjuk a gyümölcshöz a mentát is, hogy az értékes illóolajok is felszabaduljanak, ezután a kinyert levet ízesítsük bodzaszörppel és citromlével.

Ha turmixot használunk, tegyük a gyümölcsöt és a mentát a gépbe, daráljuk a lehető leghomogénebbre, majd egy finom szűrővel szűrjük át, ízesítsük bodzával és citromlével.

Bármelyik változatot készítjük, egy csipet sóval még kerekebbé lehet tenni az ízeket.

Alaposan hűtsük le és tálaljuk barackgerezdekkel,

de karalábévájóval vágott sárgadinnyegolyókat is tehetünk bele – ilyenkor a „leeső” sárgadinnyét nyugodtan fel lehet használni a leveshez.


sárgadinnye , bodzaszörp , citrom leve , menta , barack