Nábelek Zsófia receptje
2020. július 15.- 1 db kisebb sárgadinnye (kb. 600 g)
- 0,5-1 dl bodzaszörp
- 1 db citrom leve
- 1/2 csokor menta
- barack vagy sárgadinnye a tálaláshoz
A dinnyét meghámozzuk, a magját kikaparjuk, cikkekre vágjuk.
Gyümölcscentrifugával tisztább, selymesebb levet kapunk, de adjuk a gyümölcshöz a mentát is, hogy az értékes illóolajok is felszabaduljanak, ezután a kinyert levet ízesítsük bodzaszörppel és citromlével.
Ha turmixot használunk, tegyük a gyümölcsöt és a mentát a gépbe, daráljuk a lehető leghomogénebbre, majd egy finom szűrővel szűrjük át, ízesítsük bodzával és citromlével.
Bármelyik változatot készítjük, egy csipet sóval még kerekebbé lehet tenni az ízeket.
de karalábévájóval vágott sárgadinnyegolyókat is tehetünk bele – ilyenkor a „leeső” sárgadinnyét nyugodtan fel lehet használni a leveshez.
sárgadinnye , bodzaszörp , citrom leve , menta , barack