Receptek

Széles metélt sóskapesztóval és garnélával

Bereznay Tamás receptje

2024. május 5.


50 dkg garnéla

3 gerezd fokhagyma

3 ek olívaolaj

Tészta:

50 dkg liszt

5 db tojás

Pesztó:

25 dkg sóska

5 dkg pörkölt,

sós mogyoró

1 dl olívaolaj


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű


Az átszitált lisztet összegyúrjuk a tojással, vékonyra nyújtjuk és metéltre vágjuk.


A pesztó hozzávalóit mozsárban vagy aprítógépben összedolgozzuk. Miután mindennel előkészültünk, a tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük.


Közben egy nagy serpenyőben a felforrósított olajra tesszük a felszeletelt fokhagymát, és 15-20 másodperc után a rákot is.


Egy-két perc után rátesszük a forró tésztát, és a tűzről lehúzva összeforgatjuk a pesztóval.




sóskapesztó , házi tészta , széles metélt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra