Bereznay Tamás receptje
2024. május 5.50 dkg garnéla
3 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
Tészta:
50 dkg liszt
5 db tojás
Pesztó:
25 dkg sóska
5 dkg pörkölt,
sós mogyoró
1 dl olívaolaj
Az átszitált lisztet összegyúrjuk a tojással, vékonyra nyújtjuk és metéltre vágjuk.
A pesztó hozzávalóit mozsárban vagy aprítógépben összedolgozzuk. Miután mindennel előkészültünk, a tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Közben egy nagy serpenyőben a felforrósított olajra tesszük a felszeletelt fokhagymát, és 15-20 másodperc után a rákot is.
Egy-két perc után rátesszük a forró tésztát, és a tűzről lehúzva összeforgatjuk a pesztóval.