Kalla Kálmán receptje
2020. január 3.- 2 db fácán csontjai
- 250 g marhalábszár
- 100 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 100 g zeller
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 szem bors
- 10 g gyömbér, só
- 2 szál kakukkfű
- 2 db tojásfehérje
- 4 cl száraz sherry
FÁCÁNOSZTRIGA
HOZZÁVALÓK:
- 4 szem fácánosztriga
- 10 g vajkakukkfűsó, bors
- 1 tk fácánszaft
A fácánosztrigát gyengén sózzuk, borsozzuk, vágott kakukkfűvel megszórjuk, és vajban megpirítjuk. Ha már nem forró a serpenyő, akkor fácánszafttal átfényezzük. Kanálban 1-1 falatot adunk a leves mellé.
fácánosztriga , kakukkfű , gyömbér , zeller , száraz sherry , fehérrépa , sárgarépa , fokhagyma , vöröshagyma , marhalábszár , fácén