Fülepi Kálmán receptje
2020. augusztus 1.- 1 db fácán
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek halszósz
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/4 db zeller
- 1/2 db zöld alma
- 1/2 db tv paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db mogyoróhagyma
- 3 db koktélparadicsom
- 1 köteg petrezselyem
- 1 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- 1/4 rúd fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 1/4 db csillagánizs
- só, egész bors
- 10 db édesköménymag
- sáfrány
LEVESBETÉT
HOZZÁVALÓK:
- zsenge borsó
- sárgarépa
- petrezselyemzöld
A fácánt megtisztítjuk, majd kb. 5 liternyi hideg vízben a szója- és a halszósszal
Habozás után a zöldségeket és a többi hozzávalót a leveshez adjuk.
LEVESBETÉT ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségeket tálalás előtt roppanósra forrázzuk.
fácán , fürjtojás , kelkáposzta , szójaszósz , halszósz , sárgarépa , fehérrépa , zeller , zöld alma , tv paprika , fokhagyma , mogyoróhagyma , koktélparadicsom , petrezselyem , rozmaring , kakukkfű , fahéj , szegfűszeg , csillagánizs , sáfrány , édesköménymag , borsó