Receptek

Fantasztikus puliszka

Ruprecht László receptje

2024. szeptember 26.


600 g tej

120 g kukoricadara

4 db kaffir lime levele

2 db thai citromnád

1 db vaníliarúd

40 g barna cukor

150g habtejszín

200 g szőlő

120 g feketecseresznye-lekvár

1 dl meggyszörp

1 szál rozmaring

1 db citrom

1 dl tokaji aszú

60 g zölddió-befőtt

ADAG: 4 főre


A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart vaníliát, cukrot, lime-levelet és a citrom­nádat. Amikor felforrt, levesszük a tűzhelyről és visszahűtjük kézmeleg hőmérsékletűre.


Ha visszahűlt, kivesszük belőle a lime-levelet, a citromnádat és a vaníliarudat. Hozzáadjuk a kukoricadarát és kb. negyven percig szép lassan főzzük, amíg krémes állagú lesz. Ezután kihűtjük, majd felvert tejszínhabbal lazítjuk.


A szőlőszemeket félbevágjuk, és édes tokaji aszúban egy éjszakára bepácoljuk, majd leszűrjük. A feketecseresznye-lekvárt meggyszörppel és a tokaji aszúval kikeverjük, citromlevet adunk hozzáés friss rozmaringot adunk hozzá, illetve hozzákeverjük a szőlőszemeket.


Tálaláskor a krémre tesszük a szőlőragut, zölddió-befőttel díszítjük.

puliszka , szőlő , feketecseresznye

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek

Kapcsolódó cikkek