Receptek

Fekete áfonyás crème brûlée

Nábelek Zsófia receptje

2021. március 22.
  • 335 g tejszín
  • 70 g cukor
  • 70 g tojássárgája
  • vanília
  • 1/2 mk só
  • 50 g fekete áfonya (fagyasztott is lehet)

TOJÁSMENNYISÉG
A profi szakácsok a tojások eltérő mérete miatt grammban adják meg a mennyiségeket, illetve amiatt is, mert a konyhákon és a cukrászatokban sterilizált sárgáját és fehérjét használnak.

100 g sárgája általában 5 db tojássárgájának felel meg,

100 g fehérje pedig 3 db tojásfehérjének.

Egy egész közepes méretű tojás kb. 60 gramm.

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tejszínt, cukrot, tojássárgáját, vaníliát és a sót botmixerrel simára turmixoljunk, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen buborékos a folyadék. A fekete áfonyát osszuk szét 6 darab hőálló tálkában, majd egyenlően adagoljuk a tálkákba a masszát.



Tegyük magas falú tepsibe, öntsünk köréjük egy ujjnyi vizet és 120 °C-ra előmelegített sütőben egy órán át süssük.


A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni a créme brulée-t, majd tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de egy éjszakára a legjobb. Szórjuk meg vékony réteg cukorral és konyhai lángszóróval karamellizáljuk a tetejét.

                                               

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra