Réti Sebestyén receptje
2020. július 30.- 20 dkg hagyma
- 0,1 dl száraz fehérbor
- 15 dkg zeller
- 30 dkg sárgarépa
- 10 dkg citromrépa
- 20 dkg színes bébirépa
- 1 db fekete répa
- 8 dkg cukorborsó
- 8 dkg zöldbab
- 20 dkg burgonya
- 1dl tejszín
- só, bors
- 4 db tojás
- 40 dkg darált sertéshús
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dkg pirospaprika
- 10 dkg kenyér
- 1 dl tej
Főzelékalap betétje/díszítés:
Stefánia vagdalt:
Egy magasabb falú tálba merjük a főzelékalapot, tetejére elhelyezzük a sült fekete répát, a párolt citromrépát, cukorborsót és a bébirépákat, majd a kettévágott stefánia vagdaltunkat vagy ráhelyezzük, vagy külön kis tányéron szervírozzuk.
sárgarépa , száraz fehérbor , hagyma , zeller , citromrépa , bébirépa , fekete répa , cukorborsó , zöldbab , burgonya , tejszín , tej , tojás , darált sertéshús , pirospaprika , fokhagyma , kenyér