Jahni László receptje
2020. július 22.- 60 dkg fogasfilé
- 5 dl zöldségalaplé
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg vaj tökök (tök, cukkini, patisszon)
- 50 g rizs
- 2 cs kapor
- 1/2 dl étolaj
- só, bors
A fogasfilét 4 darabba vágjuk, és fél órára 6 százalékos sóoldatba rakjuk. Ha kész, lecsepegtetjük, és a bőrös oldalán serpenyőben, étolajon készre sütjük.
Elkészítjük a kaporhabot: a rizst sós vízben puhára főzzük, és a főzőlével langyos, sűrű tejszín állagúra turmixoljuk a friss kaprot. Habszifonba szűrjük.
Egy edényben elforraljuk a fehérbort, hozzáöntjük a zöldségalaplevet, beforraljuk a felére, és hideg vajdarabkákat emulgálunk el benne. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, és belefőzzük a tisztított, darabolt tökféléket.
Mélytányérban tálaljuk, alulra a „tökfőzelék”, rá a halfilé és a kaporhab.
kapor , tök , fogasfilé , zöldségalaplé , cukkini , patisszon , rizs , étolaj