Horváth Csongor receptje
2018. október 11.- 50 dkg báránylapocka
SÜLT CUKKINISALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg bébicukkini
- 3 db bébi római saláta
- 1 dl balzsamecet
- 2 ek cukor
- só
BUNDÁZOTT BIRSALMA
HOZZÁVALÓK:
- 2 db birsalma
- rusztikus morzsa
- 2 db tojás
- finomliszt
- étolaj
SÜLT KÁPIA PAPRIKA
HOZZÁVALÓK:
- kápia paprika
- petrezselyem
- olívaolaj
- balzsamecet
KECSKESAJTKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- kecskesajt
- friss petrezselyemzöld
- római kömény
- fekete bors
- extraszűz olívaolaj
és curryporral ízesítjük. Húspogácsákat formázunk belőle és forró serpenyőben megsütjük.
Sült cukkinisaláta elkészítése:
A felezett bébicukkinit olívaolajon megpirítjuk. Melegen cukrot, sót és balzsamecetet adunk hozzá, és melegen marináljuk. Tálalásig hűtjük.
Bundázott birsalma elkészítése:
A hámozott birsalmát cikkekre vágjuk, klasszikus módon bundázzuk, és bő olajban kisütjük.
Sült kápia paprika elkészítése:
A kápia paprikát megsütjük, apró kockákra vágjuk, és finomra vágott petrezselyemmel, olívaolajjal és balzsamecettel ízesítjük. Kecskesajtkrémmel tálaljuk.
A hozzávalókat tálba tesszük, és jól kikeverjük.
kápia , bébicukkini , báránylapocka , bébi római saláta , balzsamecet , rusztikus morzsa , birsalma , tojás , liszt , kecskesajt , petrezselyemzöld , római kömény , olívaolaj