A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Grillezett kacsamáj paszternákkal, vajas retekkel

Tivadar György receptje

2018. április 20.
  • 50 dkg hízott kacsamáj
  • 50 dkg paszternák
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 1 ktg hónapos retek
  • 1 db sörretek
  • 2 szál citromos kakukkfű
    só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megpucolt, darabolt paszternákot, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Amikor megpuhult, leszűrjük, és hideg vajat hozzáadva összeturmixoljuk. A retkeket leforrázzuk, forró habzó vajban a kakukkfűvel átmelegítjük és ízesítjük. Zsiradék nélküli serpenyőben a kacsamáj mindkét oldalára kérget sütünk, majd 180 °C-os sütőben 5 perc alatt készre sütjük.


kacsamáj , retek , paszternák , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra