A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gyöngytyúkmell baconban sütve

Kalla Kálmán receptje

2019. október 15.
  • a gyöngyösök 4 db melle csont és bőr nélkül
  • só, rozmaring
  • 4 szelet bacon
  • 1 ek zsír
  • 1/2 csésze alaplé
  • 1/2 csésze vörösbor
  • köretnek 4 adag vajban párolt zöldség, pl. zöldspárga, zöldbab, sárgarépa, ördögszekérgomba
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A melleket sózzuk, fűszerezzük, majd 1-1 szelet baconba tekerjük. Hústűvel rögzítjük a bacont rajta. Forró serpenyőben átpirítjuk egy kanál zsíron, majd 100 °C-os sütőbe tesszük 16-20 percre. Így a mellek nem száradnak ki, szaftosak, puhák maradnak. A vörösbort felére beforraljuk, hozzátesszük a 1/2 csésze gyöngytyúkalaplét, utánaízesítjük. Meleg tányérra tesszük a tetszés szerinti párolt zöldségeket, köréjük öntjük a mártást, és a tetejére szeleteljük a melleket.


rozmaring , bacon , gyöngytyúk , alaplé , vörösbor , zöldspárga , zöldbab , ördögszekérgomba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra