Segal Viktor receptje
2021. január 15.- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 db kaliforniai pirospaprika kis kockákra vágva
- 1 csipet római kömény
- 1 tk pirospaprika
- 1 db zöld chili kimagozva, apróra vágva (elhagyható)
- 8 db paradicsom kis kockákra vágva
- 4 db egész tojás
- 2 ek durvára vágott petrezselyem
Egy nagyobb méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk és megpirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Fűszerezzük és hozzáadjuk a chilit és a felkockázott paradicsomot a levével együtt.
Alacsony hőfokon mártás állagúra forraljuk, majd óvatosan belehelyezzük a tojásokat, lefedve 5-6 perc alatt készre pároljuk.
Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.
vöröshagyma , fokhagyma , kaliforniai pirospaprika , olívaolaj , tojás , paradicsom , petrezselyem , római kömény , zöld chili , pirospaprika