Receptek

Szögedi sült hal

Az Algyői Halászcsárda receptje

2021. július 13.
  • 80 dkg pontyfilé
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1/2 kg mangalicazsír
  • 1 csipet őrölt paprika
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Egy egész pontyfilét apróra beirdalunk, a zsíros részeket levágjuk róla, ez mehet a halalaplébe.

Ezután a filét sózzuk, borsozzuk, majd hagyományos paprikás lisztben megforgatjuk, ügyelve arra, hogy minden redőbe jusson a lisztből.

Bő, forró mangalicazsírban kisütjük, ügyelve arra, hogy a külseje ropogós legyen, de belül szaftos maradjon.


Amikor a zsírból kiszedtük, frissen őrölt borssal meghintjük és nagyon finomra vágott fokhagymával bekenjük.

Petrezselymes újburgonyával és szezonális zöldséggel tálaljuk.



pontyfilé , mangalicazsír , liszt , őrölt paprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra