Receptek

Gyúrt levestészta

Nábelek Zsófia receptje

2020. március 18.

Gyúrt levestészta (levesbetét)
Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 kk só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A levesbetét elkészítése: A lisztet gyúródeszkára öntjük, a közepébe mélyedést formálunk, ide tesszük a sót és a két tojást. Először villával keverjük kívülről befelé, aztán kézzel folytassuk a gyúrást. Kemény, ruganyos tésztát kell kapnunk, ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet.

Amikor összeállt, lefóliázva hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk.
Használhatunk tésztanyújtó gépet, de késsel is vághatjuk tetszőleges alakúra:
vékony cérnametéltre, kockákra, hullámos derelyevágóval „eperlevélre”, vagy háromszög alakúra.

Kiszárítva dobozban, üvegben sokáig eláll, de frissen is kifőzhetjük levesbetétnek.

liszt , tojás , , leves , levesbetét , levesbetétek

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra