Takács Hajnalka dietetikus receptje
2020. július 29.- 30 dkg árpagyöngy
- 5 dkg laskagomba
- 5 dkg shiitake gomba
- 5 dkg csiperkegomba
- 23 gerezd fokhagyma
- 1 kis cs petrezselyemzöld
- 1 l zöldségalaplé
- 1 ek olívaolaj
- 5 dkg parmezán sajt
Léteznek atípusos vegetáriánusok is, pl a nyers koszton élők, akik olyan vegán étrendet követnek, ami mellőz minden hőkezeléssel járó műveletet, a fruitariánusok, akik csak gyümölcsöt esznek és ritkán magokat, a natúr konyha hívei, akik tartósító- és növényvédő szerektől, mesterséges adalékanyagoktól mentes táplálékot fogyasztanak, és a makrobiotikus étrendet követők, akik a jin és a jang segítségével rendszerezik az élelmiszereket.
árpagyöngy , laskagomba , shiitake gomba , csiperkegomba , petrezselyemzöld , fokhagyma , zöldségalaplé , olívaolaj , parmezán sajt