A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Hideg málnás gazpacho

Gyurik Gábor receptje

2018. június 25.
  • 2-3 db paradicsom hámozva
  • 1 db kígyóuborka tisztítva
  • 1/2 szál szárzeller
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db kápia paprika
  • 2 ek sherryecet
  • 4 ek extra olívaolaj
  • só, őrölt bors
  • 8-10 dkg málna
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A zöldségeket a fokhagyma kivételével kisebb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk az ecettel, és pár órára vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük. Ezután egy erősebb turmixgépben az összes többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd ízesítjük és átpasszírozzuk.

Tálalásig hűtőben tároljuk.

1-2 szelet kenyérbelet is turmixolhatunk a zöldségekhez, akkor viszont gluténérzékenyeknek már nem ajánlatos a fogyasztása. Tálaláskor betétként adhatunk hozzá uborka- és hagymakockákat, hámozott koktélparadicsomot és néhány szem friss málnát is. 


kápia , kígyóuborka , málna , paradicsom , sherryecet , szárzeller , lila hagyma , fokhagyma , zöldpaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra