A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Izsópos karamellás panna cotta

Gyurik Gábor receptje

2020. július 26.
  • 1 l tejszín (32%-os)
  • 24 dkg cukor
  • 10 dkg szeder
  • 10 dkg málna
  • 50 g ribizli
  • 50 g áfonya
  • 10 db lapzselatin
  • 70 g méz
  • kisebb csokor izsóp (szárított)
  • csipet só
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A cukor feléből 1 dl víz hozzáadásával karamellt készítünk, tálalásig hűlni hagyjuk. A tejszínt a maradék cukorral, mézzel, sóval és a szárított izsóppal felforraljuk, félrehúzzuk, majd a beáztatott, kicsavart zselatinokat hozzákeverjük.

Sűrű szitán átszűrjük, majd formákba vagy pohárkákba töltjük. Ha kihűlt, hűtőszekrényben kidermesztjük.

Ha remegősre dermedt, mosott gyümölcsökkel és karamellöntettel tálaljuk.




áfonya , szeder , ribizli , málna , tejszín , méz , lapzselatin , izsóp

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra