A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kacsamell kelkáposztával és sáfrányos babbal

Gyurik Gábor receptje

2018. március 2.
  • 1,6 kg kacsamell
  • 50 dkg fehér vajbab
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg krémsajt
  • kakukkfű, sáfrány
  • őrölt bors, só

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A babot csipetnyi sáfránnyal, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a feléből pürét készítünk vaj és a krémsajt hozzáadásával. A kelkáposztát leveleire szedjük, 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, blansírozzuk.

A kacsamelleket megtisztítjuk, bőrét félig bevagdossuk, sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Felhevített vasserpenyőben a kacsamellek bőrét ropogósra sütjük, majd a másik oldalát is rövidebb ideig hőkezeljük. Tálalásig pihentetjük.

TÁLALÁSA:
Középre halmozzuk a kelkáposztát, mellétálaljuk a babpürét. A kacsamellet a káposztára helyezzük, de fel is szeletelhetjük. A sáfrányos babbal körbeszórjuk a húst, kevés pecsenyelével meglocsoljuk.




fehér vajbab , kacsamell , kelkáposzta , olívaolaj , vaj , krémsajt , kakukkfű , sáfrány

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra