Gyurik Gábor receptje
2018. március 2.- 1,6 kg kacsamell
- 50 dkg fehér vajbab
- 30 dkg kelkáposzta
- 1/2 dl olívaolaj
- 15 dkg vaj
- 10 dkg krémsajt
- kakukkfű, sáfrány
- őrölt bors, só
A babot csipetnyi sáfránnyal, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a feléből pürét készítünk vaj és a krémsajt hozzáadásával. A kelkáposztát leveleire szedjük, 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, blansírozzuk.
A kacsamelleket megtisztítjuk, bőrét félig bevagdossuk, sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Felhevített vasserpenyőben a kacsamellek bőrét ropogósra sütjük, majd a másik oldalát is rövidebb ideig hőkezeljük. Tálalásig pihentetjük.
TÁLALÁSA:
Középre halmozzuk a kelkáposztát, mellétálaljuk a babpürét. A kacsamellet a káposztára helyezzük, de fel is szeletelhetjük. A sáfrányos babbal körbeszórjuk a húst, kevés pecsenyelével meglocsoljuk.
fehér vajbab , kacsamell , kelkáposzta , olívaolaj , vaj , krémsajt , kakukkfű , sáfrány