Jahni László receptje
2019. június 26.- 50 dkg főtt kacsanyakhús
- 20 dkg kuszkusz
- 1/2 dl olívaolaj
- 6 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 20 dkg paradicsom
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A kacsanyakból hagyományos módon húslevest főzünk. Ezután a nyakakról lebontjuk a húst és szálakra tépkedjük. A kész levest forralással koncentráljuk, és ezzel ízesítjük a kacsanyakszálakat. A kuszkuszt enyhén megpirítjuk, és felöntjük forrásban lévő fele víz és fele húsleves keverékével (a folyadék a kuszkusz mennyiségének kétharmada legyen). Lefedjük és egy perc múlva villával alaposan elkeverjük. Tegyünk hozzá
olívaolajat, finomra vágott mentát, jó sok petrezselymet és apróra vágott paradicsomkockát. Ízesítsük sóval, borssal.
olívaolajat, finomra vágott mentát, jó sok petrezselymet és apróra vágott paradicsomkockát. Ízesítsük sóval, borssal.

oaradicsom , menta , ment , kuszkusz , kacsanyak