A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Karalábé gombával töltve

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2019. május 21.
  • 6 db kisebb, zsenge karalábé
  • 3 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg gomba
  • 1 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • fokhagymás joghurt
  • paprikamagolaj a tálaláshoz
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fiatal karalábékat meghámozzuk, és karalábévájó segítségével a közepüket kivágjuk. A kivájt részeket felaprítjuk, majd egy nagy serpenyőben, vajon puhára dinszteljük. Közben hozzáadjuk a felaprított gombát, és azt is készre pároljuk. Elkeverünk benne 1 tojást, 1 evőkanál tejfölt és 2 evőkanál zsemlemorzsát. Ezzel megtöltjük a kivájt karalábékat. Kivajazott tepsibe vagy jénaiba állítjuk, a tetejét meglocsoljuk a kaporral elkevert tejföllel, majd 200 °C-os sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük, hogy a karalábé megpuhuljon. Langyosan, fokhagymás joghurttal és paprikamagolajjal adjuk.


tejföl , kapor , tojás , gomba , karalábé , vaj , petrezselyem , zsemlemorzsa , paprikamagolaj , joghurt