Szűcs Árpád receptje
2020. július 29.ROPOGÓS
HOZZÁVALÓK:
- 100 g vaj
- 100 g Koronás Aranybarna Cukor
- 100 g mandulapor
- 1 g só
- 100 g liszt (55)
TRÓPUSI LEKVÁR
HOZZÁVALÓK:
- 240 g mangópüré
- 350 g mangó
- 400 g ananász
- 100 g banán
- 80 g Koronás Aranybarna Cukor
- 8 g zselatin
PANNA COTTA
HOZZÁVALÓK:
- 500 g tej
- 50 g glükóz vagy méz
- 10 g zselatin
- 850 g karamellizált csokoládé
- 1000 g tejszín
A hideg vajat a maradék anyaggal összegyúrjuk.
TRÓPUSI LEKVÁR ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Az ananászt és a mangót kockára vágjuk, a banánt felszeleteljük majd a mangópürévvel és a cukorral összekeverjük,
PANNA COTTA (karamellizált csokoládé)
ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatint beáztatjuk. A tejet a glükózzal forraljuk, majd beletesszük a beáztatott zselatint és a csokoldét majd a hideg tejszínt.
A kész poharainkat a mandulás ropogóssal és egy kevés friss gyümölccsel díszítjuk. Lehűtve tálaljuk.
Úgy érzem, erre születtem – válaszolja a kérdésre, hogy miért lett cukrász. Kevesen beszélnek ekkora szenvedéllyel a desszertekről, a csokoládéról, a hagyományos ízekről, tisztelettel a nagy cukrászokról, kollegákról.
ananász , banán , mangó , mandulapor , vaj , liszt , tejszín , tej , méz , zselatin , mangópüré , csokoládé