Szűcs Árpád receptje
2020. július 29.ROPOGÓS
HOZZÁVALÓK:
- 100 g vaj
- 100 g Koronás Aranybarna Cukor
- 100 g mandulapor
- 1 g só
- 100 g liszt (55)
TRÓPUSI LEKVÁR
HOZZÁVALÓK:
- 240 g mangópüré
- 350 g mangó
- 400 g ananász
- 100 g banán
- 80 g Koronás Aranybarna Cukor
- 8 g zselatin
PANNA COTTA
HOZZÁVALÓK:
- 500 g tej
- 50 g glükóz vagy méz
- 10 g zselatin
- 850 g karamellizált csokoládé
- 1000 g tejszín
A hideg vajat a maradék anyaggal összegyúrjuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/29/Karamellizalt-csokolades-panna-cotta_9-770x_.jpg?token=ad5c396e6b4ae9f84977df137a3296e6)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/29/Karamellizalt-csokolades-panna-cotta_7-770x_.jpg?token=2f831b3f0e49654de3d19818903ee225)
TRÓPUSI LEKVÁR ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Az ananászt és a mangót kockára vágjuk, a banánt felszeleteljük majd a mangópürévvel és a cukorral összekeverjük,
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/29/Karamellizalt-csokolades-panna-cotta_6-770x_.jpg?token=f8966b4a42d970329ade98bb2a8a8936)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/29/Karamellizalt-csokolades-panna-cotta_4-770x_.jpg?token=44aef952ff07873c1865cd8b55621e5f)
PANNA COTTA (karamellizált csokoládé)
ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatint beáztatjuk. A tejet a glükózzal forraljuk, majd beletesszük a beáztatott zselatint és a csokoldét majd a hideg tejszínt.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/29/Karamellizalt-csokolades-panna-cotta_5-770x_.jpg?token=a099720bd8d1f632a38e4cc141619db3)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/29/Karamellizalt-csokolades-panna-cotta_8-770x_.jpg?token=64f451a9fbb0d9de53b91dc1ac7d237c)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/29/Karamellizalt-csokolades-panna-cotta_2-770x_.jpg?token=97841fc61b752e01b65fd865b4807f04)
A kész poharainkat a mandulás ropogóssal és egy kevés friss gyümölccsel díszítjuk. Lehűtve tálaljuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/29/Karamellizalt-csokolades-panna-cotta_10-770x_.jpg?token=b4dd01378eaecfdc5905400c0ff7b66d)
Úgy érzem, erre születtem – válaszolja a kérdésre, hogy miért lett cukrász. Kevesen beszélnek ekkora szenvedéllyel a desszertekről, a csokoládéról, a hagyományos ízekről, tisztelettel a nagy cukrászokról, kollegákról.
ananász , banán , mangó , mandulapor , vaj , liszt , tejszín , tej , méz , zselatin , mangópüré , csokoládé