A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Madártej

Frideczky András receptje

2019. október 27.
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín (35%-os)
  • 8 db tojássárgája
  • 1/2 rúd vanília
  • 6 dkg (3 ek) cukor


Hab
Hozzávalók:

  • 4 db tojásfehérje
  • 8 dkg kristálycukor


Díszítés
Hozzávalók:

  • 1 marék mandula
  • friss idénygyümölcs

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tejet és a tejszínt a vaníliarúddal felforraljuk, és hőkiegyenlítéssel a tojássárgájával elkevert cukrot folyamatosan hozzákeverjük. A keményre vert tojásfehérjehabhoz folyamatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, majd tepsibe téve sütőben 90 °C-on, 12-15 perc alatt készre sütjük.


tej , tejszín , mandula , tojás , vaníliarúd

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra