Receptek

Mandulás sajttorta tökmagolajjal

Várady Luca receptje

2020. január 21.

         Kalács    
        Hozzávalók:

  • 150 g puha vaj
  • 260 g porcukor
  • 195 g tojás (4 db nagyobb tojás)
  • 260 g liszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 30 g tej

    Sajtkrém
    Hozzávalók:
  • 250 g krémsajt
  • 50 g porcukor
  • 1 rúd vanília kikapart magjai

    Dulce de leche
    Hozzávalók:
  • 1 konzervdoboz sűrített tej


  • Mogyorós tuile
    Hozzávalók:
  • szeletelt mogyoró
  • muscovado cukor, méz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Kalács elkészítése: A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Kézzel beleforgatjuk a sütőporral és a fahéjjal elkevert lisztet, majd a legvégén a tejet. A kikevert tésztát habzsákból sütőpapírral kibélelt terrinformába nyomjuk, a forma 3/4-éig. 175 °C-on 30-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Sajtkrém elkészítése: A krémsajtot, a porcukrot és a vaníliamagokat összekeverjük és kihabosítjuk.

Dulce de leche elkészítése: A lezárt konzervdobozt bő vízben 2 órán keresztül főzzük, a vízben hagyjuk kihűlni, majd kibontjuk és kész karamellát kapunk. Ha tubusból készítjük, akkor a sűrített tejet lábosban visszaredukáljuk, karamellizáljuk. Sóval ízesítjük.

Mogyorós tuile elkészítése: A szeletelt mogyorót és a muscovádo cukrot 1:1 arányban elkeverjük, szétterítjük a sütőtálcán és vékonyan meglocsoljuk mézzel. 180 °C-on 10 percig sütjük.

Tálalás: A desszertet a képen látható módon tálaljuk és tökmagolajjal meglocsoljuk.


krémsajt , liszt , tojás , vanília , fahéj , porcukor , tej , sűrített tej , sütőpor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra