Ruprecht László receptje
2020. július 26.MANGALICAKARAJ
HOZZÁVALÓK:
- 2 kg mangalicakaraj
- 12 dkg vaj
- 1/2 dl szőlőmagolaj
- 3 szál friss rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
VARGÁNYAFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg vargánya
- 25 dkg póréhagyma
- 2 db kisebb sárgarépa
- 1 db kisebb zellergumó
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 levél friss bazsalikom
- 12 dkg vaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 3 dl zöldségalaplé
- 2 dl tejföl
- 3 dl tejszín
- 2 db tojásfehérje
- 1 csipet xantán, só, fehér bors
SZALONNÁS KÁPOSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg füstölt mangalicaszalonna
- 30 dkg kelkáposzta
- 2 szál újhagyma
- 2 tk szódabikarbóna
- 8 g vaj
- 1/2 csokor friss petrezselyem
- só
VARGÁNYAFŐZELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
SZALONNÁS KÁPOSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
vargánya , vaj , mangalicakaraj , szőlőmagolaj , rozmaring , fokhagyma , póréhagyma , sárgarépa , zellergumó , bazsalikom , száraz fehérbor , zöldségalaplé , tejföl , tejszín , xantán , füstölt mangalicaszalonna , kelkáposzta , újhagyma , szódabikarbóna , petrezselyem