Tivadar György receptje
2020. június 9.- 80 dkg mangalicakaraj
- 50 dkg zöldborsó
- 50 dkg bébicukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 5 dkg sertészsír
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a vizet (vagy zöldségalaplevet, kb. 1/2 litert). 5 perc forralás után csomómentesre turmixoljuk. Az ujjnyi szeletekre szelt mangalicakarajt forró serpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A bébicukkinit serpenyőben, olívaolajon megsütjük.

cukkini , malackaraj , zöldborsó , sertészsír , mangalicakaraj