Receptek

Mangalicapofa füstölt marhanyelves csücsürrel, szarvasgombás karottahabbal

A Chianti Étterem receptje

2020. október 12.
  • 90 dkg mangalicapofa
  • 30 dkg karotta
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg hagyma
  • 5 dkg fokhagyma
  • 15 dkg hámozott paradicsom
  • 5 dkg szarvasgomba
  • 1 szál rozmaring/kakukkfű/zsálya
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl 20%-os tejföl
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

CSÜCSÜR
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg füstölt marhanyelv
  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg házi túró
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg parajpüré
  • 1 db tojás
  • 1 cs petrezselyem
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A mangalicapofát hártyázzuk, majd forró olívaolajos serpenyőben körbepirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, majd a darabolt zöldségeket a fűszernövényekkel megpirítjuk. Visszarakjuk a mangalicapofákat,

felöntjük alaplével, és puhára pároljuk (kb. 2-3 óra).


A karottát megfőzzük, kakukkfűvel, tejföllel, szarvasgombával pürésítjük, szifonba rakjuk. A párolólét visszaforraljuk, majd vajjal sűrítjük: ezzel tálaljuk.

CSÜCSÜR ELKÉSZÍTÉSE:
A füstölt marhanyelvet megfőzzük, majd friss túróval pürésítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, majd áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, tojással, sóval, parajpürével. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, beletöltjük a marhanyelves tölteléket, félhold alakúra hajtjuk és villázzuk. Forrásban lévő sós vízben főzzük, majd vajon megpirítjuk.



mangalicapofa , karotta , zeller , hagyma , fokhagyma , paradicsom , szarvasgomba , rozmaring , kakukkfű , zsálya , babérlevél , tejföl , olívaolaj , burgonya , liszt , tojás , túró , parajpüré , petrezselyem , füstölt marhanyelv

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra