Receptek

Mangalicapofa-paprikás burgonyás tésztával

Ruprecht László receptje

2021. február 13.

MANGALICAPOFA-PAPRIKÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 20 db mangalicpofa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 3 ek mangalicazsír
  • 8 g vaj
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 3 szál friss rozmaring
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 3 db babérlevél
  • 7 dl vörösbor

BURGONYÁS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg burgonya
  • 15 dkg mangalicaszalonna
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 25 dkg tv paprika
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1/2 dl szőlőmagolaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 db babérlevél
  • 2 ek fűszerpaprika
  • szerecsendió, fehér bors, só

GYÚRT TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg liszt (00-s)
  • 6 db tojássárgája
  • 1 db egész tojás
  • 2 tk olívaolaj
  • 1 tk langyos víz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

MANGALICAPOFA-PAPRIKÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A mangalicapofákat besózzuk, majd fele vaj, fele mangalicazsíron megpirítjuk. Kivesszük az edényből, és beletesszük a feldarabolt sárgarépát, zellert, félbevágott vöröshagymát, félbevágott fokhagymát, barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, rozmaringot, kakukkfüvet, és kb. 1 percig pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot és a paprikát, megszórjuk fűszerpaprikával, felengedjük vörösborral, egyszer felforraljuk, visszahelyezzük a pofákat, beállítjuk a sósságát, és fedő alatt szép lassan készre pároljuk. Ha a hús megpuhult, kivesszük az edényből, és a szószt leszűrjük.

BURGONYÁS TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
A szalonnát megpirítjuk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, babérlevelet, s amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, gyorsan hozzákeverjük a paradicsomot és a paprikát, kevés folyadékkal felöntjük. A nagyobb kockára vágott burgonyát rátesszük az alapra, sóval ízesítjük, a burgonyát sok lében megfőzzük. Ha a burgonya megfőtt, leszűrjük, még melegen összetörjük, a levét tálaláskor kevés tejszínnel összemelegítjük. Az összetört, kihűtött burgonyát reszelt szerecsendióval, sóval, fehér borssal ízesítjük, egész tojással összedolgozzuk, kinyújtott tésztánkba, mint a raviolinál, beletöltjük, kifőzzük, tálalás előtt mangalica zsírban megpirítjuk.

GYÚRT TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:

Az összetevőket jól összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, és ráhelyezzük a tölteléket, vízzel körbekenjük, egy másik tésztaréteggel lezárjuk, majd kifőzzük.


mangalicpofa , vöröshagyma , fokhagyma , paradicsom , paprika , sárgarépa , zeller , vaj , mangalicazsír , fűszerpaprika , rozmaring , kakukkfű , babérlevél , vörösbor , burgonya , mangalicaszalonna , szőlőmagolaj , tejszín , szerecsendió , liszt , tojás , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra