A mangalicaszüzet megtisztítjuk, 1 órára 6%-os sóoldatba tesszük, majd kérget sütünk neki, és 80 °C-os sütőben kb. 20-25 percig sütjük, majd langyos helyen 8-10 percig pihentetjük. A sárgarépát és az újburgonyát jó alaposan megsikáljuk, és vajas, fehérboros folyadékban fedő alatt addig pároljuk, míg a folyadék elpárolog és a zöldségek megpuhulnak. Friss lestyánnal ízesítjük.
A spárgáknak a fás szárát letördeljük, enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, majd a levet leszűrjük, a maradék spárgát szépen felkarikázzuk, illetve a fejét levágjuk, ennek a felét vajon, snidlingen, római köménnyel kicsit átfuttatjuk és felengedjük a spárgaalaplével. 2-3 percig főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az összevágott spárga másik részét, kb. 2 percig főzzük, és kevés tejszínnel összemelegítjük. Tálalás előtt frissen vágott zöldpetrezselymet és turbolyát adunk hozzá.
TÁLALÁS:
A zöldségeket szépen egymásra helyezzük, a spárgafőzeléket mellé tálaljuk, a húsokat felszeleteljük, a köretek mellé helyezzük, és sertéscsontból főzött szósszal tálaljuk.